sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kasvit kukoistamaan

Iltalehdestä 

Näillä nikseillä saat kasvit kukoistamaan

Lauantai 18.4.2015 klo 09.32

  
Good Housekeeping -listaa niksejä, joiden avulla viherpeukalon mainetta on helpompi tavoitella.
Näissä purkeissa on taatusti kahvinporoja. Tai ainakin kuusenkäpyjä.
Näissä purkeissa on taatusti kahvinporoja. Tai ainakin kuusenkäpyjä.(MOSTPHOTOS)
Ruukkukasvien hoitaminen ei ole rakettitiedettä. Perusasioilla pääsee pitkälle, mutta joskus yllättävistäkin keinoista on apua. Kokeile vaikkapa näitä Good Housekeepingin neuvomia konsteja.
1. Suodatinpussi avuksi
Laita kukkaruukun pohjalle suodatinpussi ennen mullan lisäämistä. Suodattimen ansiosta vesi pääsee pois ruukusta, mutta multa jää sisälle eikä likaa aluslautasta.
2. Lannoita kahvinporoilla
Kahvinporoissa on paljon ravinteita, joten niitä voi sekoittaa mullan sekaan lannoitteeksi. Kahvinporot käyvät myös mainiosti kompostiin.
3. Käytä sientä
Kukkaruukun pohjalle voi kätkeä myös keittiö- tai pesusienen. Se imee ylimääräiset vedet, ja toimii myös pelastavana kosteusvarastona jos kastelu pääsee unohtumaan.
4. Käytä käpyjä
Jos pihalta löytyy käpyjä, kannattaa ne ottaa hyötykäyttöön. Istutusruukku kevenee ja sen siirtäminen helpottuu, kun pohjalle laittaa kerroksen käpyjä ja lisää vasta sitten mullan. Käpyjen ansiosta kasvin juuret eivät seiso vedessä.
5. Sitrusvoimaa
Google-mainokset
75 - Lauri Heikkilä
Työtä oman kansan parhaaksi ja Suomen hyväksi
www.lauriheikkila.fi
Appelsiinin tai sitruunaan puolikkaista jää tyhjä kuori, kun niistä purista mehut pois. Kuoret voi täyttää mullalla ja käyttää taimien istutusastioina. Kun taimi kasvaa, voi sen istuttaa "ruukkuineen" ulos.

MARIANNE ZITTING

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti