keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Ihanat tuoksut


Tuoksut joita rakastan


Appelsiini  ja vieläkin ihanampi Greippi. Ylang Ylang Ja Jasmine. Myös Patsuli on lempituoksujani.

Jasmiini vihreä tee on ihanaa ja sen tuoksu huumaa.


Appelsiini - Citrus Aurantium var.dulcis

Appelsiiniöljy on tuoksultaan raikas ja rentouttava. Ominaisuuksiltaan appelsiini on mielialaa kohottava ja  hermostuneisuutta vähentävä. Appelsiinöljyä voidaan käyttää vatsa- ja kuukautiskipujen hoitoon,  ruoansulatuksen edistämiseen ja ruokahalun lisäämiseen.

 Greippi - citrus x paradisi
Greippiöljyllä on mielialaa kohottava ja masennusta lievittävä vaikutus. Tämä eteerinen öljy tekee hyvää stressaantuneelle mielelle. Greippi on voimakas puhdistaja, siksi sitä käytetään puhdistusriiteissä.

 Ylang ylang - Cananga odorata genuina
Viettelevän makean tuoksuinen ylang ylang vaikuttaa stressiin liittyviin psykosomaattisiin vaivoihin kuten korkeaan verenpaineeseeen, sydämentykytykseen tyynnyttämällä ja rentouttamalla. Se rauhoittaa ja kohottaa mieltä, lievittäen suuttumusta, kireyttä, unettomuutta. Lemmenkukka ylang ylang levittää tuoksullaan rakkautta, empatiaa ja seksuaalista mielenkiintoa. Sillä lievitetään myös seksuaaliongelmista johtuvia ahdistuksia, pelkoa ja epävarmuutta. Myös mustasukkaisten ihmisten tunteidenpurkauksia ehkäisevästi sen sanotaan vaikuttavan. Hiustenhoidossa ylang ylangia käytetään hoitamaan kuivia hiuslatvoja, ehkäisemään hiustenlähtöä ja antamaan kiiltoa.

 Jasmiini - Jasminum officinale Jasmiini on luovuuden ja seksuaalisuuden öljy, joka kohottaa mielialaa ja rentouttaa. Jasmiiniöljy on hyödyllinen myös PMS-oireissa, kuukautiskivuissa, synnytyksen helpottamisessa ja synnytyksen jälkeisen masennuksessa.

 Patsuli - Pogostemon gablin Antiseptinen, tulehduksiin ja sieniin tehoava eksoottisen tuoksuinen patsuli myös poistaa nesteitä ja vähentää ruokahalua. Maanläheinen öljy myös maadoittaa unelmoijia. Patsuliöljy antaa voimia, kirkastaa mieltä, virkistää ja vahvistaa. Patsuli on myös afrodisinen öljy, joka auttaa vapautumaan, kohtaamaan omaa seksuaalisuuttaan ja voi olla avuksi seksuaaliseen kyvyttömyyteen.

Olin aikoinaan aromaterapia hoidossa, hoitaja kysyi enkeleiltä mitkä öljyt sopivat juuri minulle ja vastauksena oli mustapippuri ja sitruuna öljyt. Pitääkin ottaa taas nuo öljyt käyttöön, enkelit tiesivät aivan oikein että puhtia ja voimaa tarvitaan.

sitruuna - Citrus limonum
Sitruuna poistaa epämiellyttää hajua mm. tupakantuoksuisesta huoneesta. Sitruunan eteerinen öljy vaikuttaa parantavasti työtehoon, koska se auttaa keskittymään ja stimuloi älyä. Se edistää ruoansulatusta ja parantaa verenkiertoa. Sillä on suotuisia vaikutuksia myös selluliitin ja suonikohjujen hoidossa.
 Mustapippuri - Piper nigrum
Mustapippuriöljy lisää toimintatarmoa ja puhtia. Se vaikuttaa tehokkaasti reumakipuun, lihasjäykkyyteen ja kylmyyteen, sekä fyysiseen että tunnepuolen. Mustapippuri vahvistaa itsepuolustusasennetta, rohkaisee, edistää henkistä keskittymistä ja motivaatiota. Annostellaan varoen.

Mitkä ovat sinun lempituoksusi? Nyt kun syksy ja talvi tekee tuloaan on ihanaa lämmitellä itseään öljyillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti